156- Şehit Süleyman CAN Anma Töreni (23.11.2019)

156- Şehit Süleyman CAN Anma Töreni (23.11.2019)

HABER TARİHİ:
3298 Kişi okudu

19 Kasım 2008 tarihinde Ağrı'da Tabur Komutanı olarak görev yaparken, PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan devre arkadaşımız Jandarma Binbaşı Süleyman CAN'ı bugün kabri başında andık.

Anma törenine şehidimizin eşi Meltem hanım ve oğlu Onur da katıldılar. Geçtiğimiz yıl ODTÜ Endüstri Mühendisliğinden başarıyla mezun olan Onur'u, yaz tatilinde karne hediyesi olarak Malta'ya Dil Kursuna göndermiştik. Kursta çok büyük başarı gösteren Onur, Dil Okulunun marka yüzü seçilerek kendisiyle röportaj yapıldı. Yurt dışında hem ailesini hem de ülkesini en iyi şekilde temsil eden Onur, bu başarısıyla hepimizi çok gururlandırdı. Onur bu sene de giriş sınavlarını başarıyla geçerek TAI'de İHA pilotu olarak çalışmaya başladı. Onur'un bu başarısı hepimizi çok sevindirdi. Kendisini tebrik eder, sağlıklı ve başarılı bir hayat dileriz.

Şehidimizin mezun olduğu İzmir Menemen Kubilay İlkokulu'nda geçen yıl bir Kütüphane ile bir de "Robotik ve Kodlama Sınıfı" açtık. Bu sınıf kısa sürede meyvelerini verdi. Okulun isminden esinlenilerek oluşturulan RoboKubio ve şehidimizin soyadına ithafen oluşturulan RoboCan isimli takımlar, kurulduktan altı ay sonra öğretmenleri H. Onur BEŞER liderliğinde Özel SEV Okullarının düzenlediği RoboTouch Turnuvasına tek devlet okulu olarak katıldılar. Bu yarışmada Grup 1.si ve Grup 2.si olarak olağanüstü bir başarı elde eden kodlama takımlarımız, hepimizi çok gururlandırdı. Bu faaliyet için TIKLAYINIZ.

Önümüzdeki günlerde şehidimizin mezun olduğu Menemen Kubilay İlkokulu'nda bir faaliyet yapılması planlanmaktadır.

Ankara Yenimahalle Parkçiftlik Konutlarında bulunan ilkokula, Şehit Süleyman CAN İlkokulu ismi verilmiştir. Şehidimizin isminin bir eğitim kurumunda sonsuza dek yaşayacak olması, biz devre arkadaşları ve sevenleri için çok önemlidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Derneğimizin Öğrenci Bursu faaliyetleri kapsamında; Endüstri Mühendisliğinde okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi bir öğrencimize, Şehit Binbaşı Süleyman CAN Bursu olarak ayda 240 TL. karşılıksız burs vermiştik. Bu sene de Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünde okuyan bir öğrencimize, şehidimizin adına ayda 300 TL. karşılıksız burs vermeye devam ediyoruz. 

Bu anlamlı faaliyeti planlayan Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Özkan İMAL ve İrfan SEZGİN'e, faaliyeti yerinde koordine eden Ankara Temsilcimiz Murat SEVİM'e ve katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Faaliyet Fotoğrafları için TIKLAYINIZ

Şehidimizin Özgeçmişi için TIKLAYINIZ

 



ÜYE GİRİŞİ