101- Şht. Hv. Plt. Tğm. Ahmet MANGA Anma Töreni (02.03.2019)

101- Şht. Hv. Plt. Tğm. Ahmet MANGA Anma Töreni (02.03.2019)

HABER TARİHİ:
1382 Kişi okudu

02 Mart 1993 tarihinde uçağının düşmesi sonucunda şehit olan devre arkadaşımız Şht. Hv. Plt. Tğm. Ahmet MANGA'yı, şehadetinin 26. yıldönümünde Edirnekapı Hava Şehitliğinde kabri başında andık. 

Anma törenine şehidimizin saygıdeğer ailesi de katıldılar. Anma töreninde dernek üyemiz Levent ÜÇPINAR tarafından şehidimizin biyografisi okundu. Müteakiben şehidimizin ruhuna dua edildi. Kabrine çiçek bırakıldı. Şehidimizin ailesine şehidimizin biyografisinin bulunduğu bir çerçeve takdim edildi. 

Daha sonra tüm katılımcılar tarafından şehidimizin ailesi ie birlikte öğle yemeği yenildi. 

Ahmet MANGA, hepimiz tarafından çok sevilen, esprili bir kişiliğe sahip, çok iyi bir arkadaşımızdı. İyi bir pilot, iyi bir asker ve yurtseverdi. Fiziken aramızda olmaması, ülkemiz ve bizim için büyük bir kayıptır. İsmini ve uğruna hayatını verdiği yüksek idealleri yaşatmak ise biz silah arkadaşlarına düşen en önemli görevdir. 

Geçen sene, Derneğimiz tarafından şehidimizin mezun olduğu Beşiktaş İlkokuluna her kata birer adet olmak üzere üç adet açık kütüphane yapılmış ve bu kütüphanelere şehidimizin ismi verilmiştir. Geçen sene yapılan faaliyet ile ilgili habere ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Derneğimizce verilen öğrenci bursları kapsamında; Şehit Teğmen Ahmet Manga Bursu ismi altında, birisi Gıda Mühendisliği diğeri Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere, iki başarılı öğrencimize ayda 240 TL. burs verilmektedir. Burs Çizelgesi için TIKLAYINIZ

Bu anlamlı faaliyetin planlamasını yapan Yönetim Kurulu üyemiz Özkan İMAL'a, icrasında büyük emeği geçen dernek üyelerimiz Levent ÜÇPINAR ve Erol KARAMAN'a ve katılan tüm devre arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. 

Şehidimizin ruhu şâd, mekanı cennet olsun.

Fotoğraflar için TIKLAYINIZ



ÜYE GİRİŞİ