114- Şht. Ahmet KONUKSEVER Anma Faaliyeti (15.04.2019)

114- Şht. Ahmet KONUKSEVER Anma Faaliyeti (15.04.2019)

HABER TARİHİ:
968 Kişi okudu

14.04.1998 tarihinde şehit olan devre arkadaşımız İs. Üstğm. Ahmet KONUKSEVER'i şehadetinin 21. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle andık.

Sabah 10.30'da şehidimiz Kadifekale Şehitliğindeki kabri başında anılmış, kabrine çiçek bırakılmış, Dernek Başkanı tarafından şehidimizin özgeçmişi okunmuş, ruhuna dua edilmiş, ailesine şehidimizin özgeçmişinin bulunduğu bir çerçeve takdim edilmiş, şehitlik anı defteri Dernek Başkanı tarafından yazılarak imzalanmıştır.  

Müteakiben şehidimizin mezun olduğu Mustafa Reşit Paşa İlkokulu'na gidilmiştir. Burada geçen sene yaptırılmış olan Akıl Oyunları Sınıfı ziyaret edilmiştir. Öğrencilerin bu sınıfı etkin olarak kullandıkları gözlemlenmiştir. Bu çok sevindiricidir. Okul Yönetimi ile bir sohbet toplantısı yapılarak yapılan faaliyetler değerlendirilmiştir. Önümüzdeki  öğretim yılında okulda bir Kodlama ve Yazılım Sınıfı açılması için karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuştur. 

Daha sonra öğrencilere Okul Müdürü tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılmıştır. Dernek Başkanı tarafından ise Akıl Oyunları Sınıfının amaca uygun olarak kullanılmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir.  Konuşmaların sonunda öğrencilere çikolata ikram edilmiş ve topluca anı fotoğrafı çektirilmiştir. 

Okul faaliyetinden sonra şehit ailesi ile birlikte topluca öğle yemeği yenilmiştir.

Öğleden sonra şehidimizin isminin verilmiş olduğu sokağın girişinde, halkımıza bir İzmir geleneği olan lokma tatlısı ikram edilmiştir. Halkımız şehitlerimizin resimlerinin bulunduğu panoya ilgi göstermiş, Dernek yetkililerinden derneğimiz, devremiz ve şehitlerimiz hakkında bilgi almışlardır. Halktan çok olumlu tepkiler alınmıştır. Bu faaliyetin topumda bir farkındalık oluşturma kapsamında çok faydalı olduğu gözlemlenmiştir. 

Şehidimiz adına Dernek Öğrenci Bursu kapsamında, Şehit Ahmet KONUKSEVER Bursu adı altında, Tıp Fakültesinde okuyan bir öğrencimize karşılıksız burs verilmektedir. Önümüzdeki öğretim yılında, şehidimizin mezun olduğu ilkokulda bir Kodlama ve Yazılım Sınıfı kurulması planlanmaktadır.

Bu anlamlı faaliyeti planlayan Derneğimiz faaliyetlerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Özkan İMAL'a, Derneğimizle yakın işbirliği yapan Gazi Mustafa Reşit Paşa İlkokulunun yönetici, öğretmen ve okul aile birliği üyelerine, yaşadığı sokağa isminin verilmesinde emeği geçen Dernek Üyemiz Suat AKKINAY'a ve katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.  

Şehidimizin Ruhu Şad Olsun.

Faaliyet Fotoğrafları için TIKLAYINIZ

 

 



ÜYE GİRİŞİ