201

201

HABER TARİHİ:
631 Kişi okudu

91 BULUŞMALARI

Dernek üyemiz Dr. Barbaros KON'un moderatörlüğünde, ZOOM uygulaması vasıtasıyla gerçekleştirilen "91 BULUŞMALARI"nın Temmuz ayının ikinci konuşmacısı Dernek üyemiz Hakim Kd. Alb. Mehmet YÜZBAŞIOĞLU. Bu akşam iki farklı konuyu ele aldık. Birincisi "Doğu Akdeniz- Münhasır Bölge" diğeri ise "OYAK ve İştiraklerdeki Gelişmeler". 

Doğu Akdeniz, kıtaları birbirine bağlayan konumu ve zengin doğal kaynakları nedeniyle büyük stratejik öneme sahip bir bölge. Bu bölge tarih boyunca hep paylaşım savaşlarına sahne oldu. Dedelerimizden emanet alıp, torunlarımıza miras bırakacağımız bu bölgenin değerini iyi kavramak bu nedenle çok önemli. Hakim Kd. Alb. Mehmet YÜZBAŞIOĞLU bu konuda pek çok çalışma yapmış ve görevi gereği pek çok uluslararası toplantıda ülkemizi temsil etmiş olması nedeniyle bizlere çok değerli bilgiler verdi. 

Diğer yandan hemen hepimizin üyesi olduğu Türkiye Cumhuriyetinin stratejik kuruluşlarından OYAK hakkında kaynağından en güncel ve doğru bilgileri almak da hepimiz açısından çok faydalı oldu. Çünkü konuşmacı arkadaşımız aynı zamanda OYAK'ın Genel Kurul üyesi. 

Bu akşamki bu güzel faaliyet için Dr. Barbaros KON'a, konuşmacı Hakim Kd. Alb. Mehmet YÜZBAŞIOĞLU'na ve katılan tüm devre arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. 



ÜYE GİRİŞİ