265- Şehit Hakan BİZRENLİ Anma Töreni (20.05.2021)

265- Şehit Hakan BİZRENLİ Anma Töreni (20.05.2021)

HABER TARİHİ:
583 Kişi okudu

Özel Kuvvetler Komutanlığında Tim K. olarak görev yaparken, timiyle birlikte görev dönüşü bindiği uçağın 16 Mayıs 2001 tarihinde Malatya Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucunda şehit olan devre arkadaşımız Piyade Yüzbaşı Hakan BİZRENLİ'yi, şehadetinin 20. yıldönümünde kabri başında andık. 

Anma törenine şehidimizin ailesi, akrabaları, İzmir Kemalpaşa Ören Mahallesi eşrafı ve devre arkadaşlarımız katıldılar. Dernek çiçeğimizi şehidimizin kabrine bıraktık. Dernek Başkanımız şehidimizin anısına bir konuşma yaptı. Müteakiben saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı hep birlikte okuduk, şehidimizin ruhuna dua ettik.  

Kabir anmasından sonra hep birlikte şehidimizin mezun olduğu Ören Ortaokulu'na geçildi. Geçtiğimiz yıllarda yaptırdığımız Okuma Köşesi için getirdiğimiz yaklaşık 100 adet kitap Okul Müdürlüğüne teslim edildi. Dernek üyemiz Özcan KAPLAN tarafından kitapların iç kapağına şehidimiz anısına armağan edildiğine dair yazı yazıldı. 

Geçtiğimiz sene bu Okuma Köşesinden en çok faydalanan üç öğrenciye birer plaket ve "Çocuklar İçin NUTUK" kitabı hediye etmiştik. Bu öğrencilerden en çok kitap okuyan Zeynep EROL'un Kemalpaşa Anadolu lisesini kazandığını öğrenmek bizleri mutlu etti. Umarız önümüzdeki öğretim yılında pandemi biter ve okulumuz öğrencileriyle yine buluşur. Çok daha kapsamlı okuma şenlikleri düzenleriz.

Dernek üyelerimizden Psikolog Niyazi TOKEM'in, en çok kitap okuyan üç öğrencinin hepsinin kız olmasından etkilenerek kaleme almış olduğu şiir, geçtiğimiz yıl törene katılan herkesi duygulandırmıştı. Bu güzel ve anlamlı şiiri tekrar hatırlamak isteriz.

Üç kız çocuğu
Üç çoban ateşi
Üç Türk kızı
Üç Atatürk güneşi
Üç can
Üç fidan
Üç aydınlık Türkiyemin geleceği

(Niyazi TOKEM)

Ankara'dan gelen şehidimizin annesi Emine teyzemizle de görüşüp saygı ve sevgilerimizi ifade ettik. O da biz evlatlarıyla bir arada olmaktan mutlu olup bir nebze de olsa teselli buldu. 

Derneğimizin Öğrenci Bursu Faaliyetleri kapsamında, ŞEHİT YÜZBAŞI MUSTAFA HAKAN BİZRENLİ BURSU adı altında Hukuk Fakültesinde okuyan bir öğrencimize ayda 300 TL. karşılıksız burs verilmektedir. Geçtiğimiz yıl Okuma Köşesi için National Geographic, Bilim Çocuk ve Atlas dergilerine abone yapmıştık. Okulların yüz yüze eğitime başlaması halinde, şehitlerimizin mezun oldukları okullara yeniden dergi aboneliği planlanmaktadır. 

Bu anlamlı törenin planlanması ve icrasında emeği geçen Derneğimizin Yönetim Kuruluna, bizimle işbirliği yapan Ören Ortaokulu Yönetimine, okuma köşemizi etkin olarak kullanarak bizi çok mutlu eden öğrencilerimize ve törene katılıp kitap bağışı yaparak bize güç veren tüm devre arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. 

Faaliyet Fotoğrafları için TIKLAYINIZ



ÜYE GİRİŞİ