253- Şehit Sezgin ERDOĞAN Açılış Törenleri (29.03.2021)

253- Şehit Sezgin ERDOĞAN Açılış Törenleri (29.03.2021)

HABER TARİHİ:
861 Kişi okudu

Devre arkadaşımız Tuğgeneral Sezgin ERDOĞAN, 49'uncu Komando Tugay Komutanı olarak Bahar Kalkanı Harekat Alanında (Suriye) görev yaparken, İbbin Üs Bölgesi'nde rahatsızlanmış, acilen yurda getirilip tedavi altına alınmasına rağmen kurtarılamayarak 9 Eylül 2020 tarihinde şehit olmuştur. 

Şehit devre arkadaşımızın aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatmak ve O'nun sayesinde gelecek nesillere eğitim alanında katkıda bulunmak maksadıyla, şehidimizin öğrenim gördüğü Çanakkale İstiklal İlkokulu'na Derneğimizin katkılarıyla bir etkinlik salonu yaptırılmıştır. Salonun giriş kısmı yeniden düzenlenerek, şehidimizi tanıtıcı pano ve fotoğraflardan oluşan bir köşe oluşturulmuştur. Salonun fotoğrafları için TIKLAYINIZ

Bugün şehidimizin anısına iki açılış bir arada yapılmıştır. İlk olarak Çanakkale Valiliği tarafından şehidimizin ismi verilen "Şehit Tuğgeneral Sezgin ERDOĞAN Özel Eğitim Uygulama Okulu"nun isim verme töreni icra edilmiştir. Burada şehidimizin eşi duygu ve düşüncelerini paylaştığı kısa bir konuşma yapmıştır. Daha sonra şehidimizin öğrenim gördüğü İstiklal İlkokulu'na geçilerek Derneğimizce yaptırılan Etkinlik Salonunun açılışı yapılmıştır. Derneğimizi temsilen törene katılan Deha ŞEN ve Selçuk ÖZTÜRK arkadaşlarımız, burada yapılan faaliyetler hakkında katılanlara bilgi vermişlerdir. Açılışlardan sonra şehidimizin kabrine gidilerek kabir ziyareti yapılmıştır. 

Törene şehidimizin eşi, kızları, şehidimizin Çanakkale'de yaşayan annesi, şehidimizin ilkokul öğretmeni, İl Vali Yardımcısı, Garnizon Komutanı, Milli Eğitim Müdürü, emekli komutanlarımız ve devre arkadaşlarımız katılmışlardır. Pandemi nedeniyle katılım sınırlı tutulmuştur. 

Şehidimizin ilkokul öğretmeni Sayın Hasan Hüseyin AKTAŞ'a, böylesine başarılı ve yurtsever bir vatan evladını yetiştirdiği ve törenimize katılarak bizleri onurlandırdığı için özellikle teşekkür ederiz. 

Bu anlamlı faaliyeti planlayan Derneğimizin Yönetim Kuruluna, faaliyetin her aşamasını yerinde planlayıp koordine eden Dernek üyelerimiz Deha ŞEN ve Selçuk ÖZTÜRK'e, bizimle yaptıkları değerli işbirliği için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İstiklal İlkokulu Müdürü Sayın Serpil ÖNDER'e, törene katılan bütün komutanlarımıza ve devre arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Faaliyet Fotoğrafları için TIKLAYINIZ



ÜYE GİRİŞİ